Information till dig som flyttat in. Välkommen!
Området
Alla 28 hus som ligger på Nils Kaggs gata och alla de 26 hus som ligger på Christer Boijes väg ingår i samfällighetsföreningen som du automatiskt blev delägare i när du flyttade in. Samfälligheten skapades när området byggdes 1980 – 1982. Alla äger lika mycket, 1/52 del och betalar därför också lika mycket för att använda de gemensamma tillgångarna. Varje hus har en röst på årsstämman som hålls i april månad varje år. Inför årsstämman så delas en kallelse med ut via mail. På stämman delas information om verksamhetsberättelse, verksamhetsplan, resultat- och balansräkning, budgetförslag m.m. Samfälligheten förvaltas av en styrelse som väljs på årsstämman. Att vara medlem i en samfällighet innebär vissa skyldigheter.
Våra gemensamma tillgångar
De gemensamma tillgångarna är garage och garageområden med parkeringsplatser, gång- och cykelvägar, lekplatser, grönområden, belysning i och utanför garage och på gång- och cykelvägar samt gemensam sophantering.
Samfällighetsavgiften bestäms på årsmötet (f.n. 8400kr/år) och avgiften ska täcka; el, sophantering, försäkring, allmänt underhåll och förvaltning, avsättning för framtida underhåll samt administration.
Garage
Den elmanövrerade porten underhålls av det hushåll som disponerar garaget.
El- och hybridbilsladdning
På varje garageplats finns en laddbox Zaptec Pro. Vi tar ut en fast kostnad på 2kr per kW och vi genomför avläsning och debitering var tredje månad.
Renhållning (sophantering)
Föreningen har gemensam sophantering och renhållningsavgiften ingår i samfällighetsavgiften. Sopkärl finns i de gemensamma soprummen på varje område. Matavfall slängs särskilt för sig. Återvinningsprodukter ska inte slängas i sopkärlen utan istället tas till återvinningsstationerna i kommunen. Större saker kör var och en till soptippen. Rengöring av sopskåp och sopkärl roterar från hus till hus varje vecka. För den som behöver fler bruna papperspåsar till matavfallet så finns det att hämta i våra förråd.
Lekplatser och lekutrustning
Ta en promenad i området och upptäck lekplatserna. Lekplatserna ses över kontinuerligt och har moderniserats över tid.
Bilkörning och parkering
Vi ber alla att hålla ner bilkörningen på gångvägar till de gånger som det verkligen behövs. Och naturligtvis då i krypfart. Bilar är hårda, barn är mjuka. Det gäller även parkering på gångvägarna. Tänk på att räddningstjänsten snabbt kan behöva komma fram till en granne eller i värsta fall till en själv.
Träd och buskar
Vi ser över träden på samfällighetens områden för att säkerställa att träden inte vuxit sig för stora och utgör fara eller olägenhet. Övrigt underhåll såsom klippning/beskärning av häckar, bortagning av ogräs etc. sköts av oss själva. På städagarna, vår och höst, gör vi det tillsammans. Gräsklippningen på våra gemensamma grönytor hanteras av styrelsen.
Städdagar
Föreningen håller varje vår och höst (normalt i april och oktober) städdagar. Då samlas vi alla och sopar upp grus eller löv, rensar gemensamma rabatter, underhåller garagen och lekplatser och fikar/grillar korv tillsammans. Containers placeras ut på respektive parkeringsplats och de tas bort någon dag efter städdagen.
TV-signal och internet
Samfälligheten har ingen gemensamt TV/internet-abonnemang, det är istället upp till varje hushålla att bestämma. På senare år har det grävts ner fiber i gatan (som alltså heller inte ingår i samfälligheten) där var och en kan ansluta sig om den vill. Förutom fibern så finns den gamla ComHem/Tele2 koaxkabel indragen i varje hus som också kan användas för TV-signalen. Vill man inte ansluta till fibern går det också att använda koaxkabeln för internet.
Belysning utanför ditt hus
Områdets belysning, på garage och stolpar, är kopplat med styrning via föreningen så att den tänds/släcks samtidigt.
Området kring ditt hus
Vi hjälps åt att hålla ordning runt våra hus. Sopa och hålla rent. Klippa häckar så att de inte sträcker sig ut på gångbanorna. På vintern skottar vi.
Hålla rent
Vi hjälper alla till att hålla rent och bidrar till en bättre miljö genom bland annat sopsortering. Vi hjälps alla åt att framför allt inte slänga något där det inte ska vara och ser vi något skräp hjälps vi alla åt att hålla rent. Lägg matavfallet i de bruna påsarna som finns att hämta vid samfällighetslokalen. Tillslut påsen väl, överfyll inte.
Egen renovering
När du renoverar så tänk på att containers och annat placeras så att det hindrar dina grannar så lite som möjligt. För byggregler hänvisar vi till kommunen.
Var hittar jag mer info?
Gå igenom informationen här på hemsidan så får du veta mer. Du är givetvis välkommen att kontakta styrelsen om någon fråga skulle dyka upp.